DE OMGEVING

Wat is er in de omgeving van Even Frans Leven te doen? Braize ligt in de regio Auvergne in het Departement de Allier. In de Auvergne ligt het grootste eikenbos van Europa, met daarin ook de hoogste eikenbomen van Europa en de andere kant op een landschap met heggen en meertjes en weilanden met koeien en schapen, met een heerlijk microklimaat. Vanuit ons Domaine loopt u zo het bos in en kunt u er heerlijk wandelen en mountainbiken. In het bos kom je regelmatig wildsporen van allerlei dieren tegen. Soms zie je zelfs de dieren zelf! Er zijn dan ook op diverse plaatsen kleine uitkijkposten neergezet om het wild te bekijken. Of wilt even helemaal niets doen, uitrusten dat kan natuurlijk ook lekker met een boek uit onze bibliotheek met glaasje wijn voor de Gîtes of op andere plaats heerlijk ontspannen zitten lezen in de zon of schaduw.

In het dorp Saint-Bonnet-Tronçais (2 km) zijn elektrische fietsen en mountainbikes te huur. Ook kunt u in dit dorp Swin-Golf spelen, een eenvoudige vorm van het ‘echte’ golfen. Een recreatiemeer kunt u hier ook vinden. Hier is er mogelijkheid om te zwemmen, kanoën, waterfietsen en er staat een waterglijbaan.Voor de kleintjes is er een speeltuin. Er is een mooie gemarkeerde wandelroute langs het hele meer en overal zijn picknick-plekken. Het dichtstbijzijnde vismeer vindt u op ongeveer 1.5 km Een visvergunning is hier verplicht en wij kunnen dit voor u verzorgen. In de Auvergne zijn ook talloze kastelen te vinden. Velen hiervan zijn bewoond en staan open voor bezichtigingen en er zijn ook leuke activiteiten te doen, bijv. kinderen verkleed als ridder. Of gaan kanoën in de rivier de Allier of de Cher of naar een leuk klimbos in de buurt.

55 PLUSSERS

Bent u allebei 55+ dan is er voor u -ook buiten het hoogseizoen- genoeg te doen. Bovendien krijgt u 10% korting, buiten de maanden juli en augustus op een verblijf van minimaal een week. Er zijn in de omgeving vele wandel- en fietsroutes. Elke grotere plaats heeft een weekmarkt. U kunt steden en dorpen bezoeken of u laten verwennen door iedere keer met onze Table d’hôtes mee te eten. Cultuur proeven door kastelen, oude kerkjes en vestigingswerken te bekijken .
In onze comfortable gîtes zijn praktische voorzieningen, ook als u minder goed te been bent. In een aantal woningen zijn ook slaapplaatsen op de begane grond, evenals in de bed & breakfast ruimtes.

FAMILIES

Bij ons kunt ook met een familie verblijven. We ontvangen families vanaf 10 personen. Zoekt u een accommodatie voor uw groep, bedrijfsuitje of familiefeest? U kunt bij ons terecht. Het is bij ons ook mogelijk alles af te huren incl. recreatieruimte. In de eetzaal kunt u gebruik maken van een gezamenlijke maaltijd en we hebben natuurlijk plaats voor bijvoorbeeld workshops. Hiervoor kunt u het beste een offerte aanvragen. Uiteraard kunnen we dan even contact hebben!

GEZINNEN

Ook voor gezinnen hebben we genoeg te bieden. Er zijn in de buurt van ons domaine activiteiten te vinden voor het hele gezin. Kinderen kunnen gebruik maken van ons eigen zwembad en er is bijvoorbeeld een klimbos in de buurt. Volwassenen kunnen genieten van de mooie steden in de buurt, het Franse eten en drinken en ga zo maar door! Doordat onze gites erg ruim zijn is er ruimte voor het hele gezin!

Mobirise
STEDEN EN KASTELEN IN DE BUURT

St. Amand Montrond (15 km), Montluçon (38 km), Bourges (55 km), Vichy (100 km), Nevers (60 km)en Moulins (60 km), zijn mooie steden die dichtbij of iets verder weg liggen. Hier kunt u terecht voor diverse culturele uitstapjes, waarbij de prachtige gothische kathedraal in Bourges (Unesco Werelderfgoedlijst) een hoogtepunt is. Ons departement l’Allier komt op de tweede plaats in Frankrijk betreft het aantal kastelen in de buurt. Bent u benieuwd naar deze prachtige steden? Het is dan handig om nu alvast wat informatie te verzamelen. Kijk dan even op de websites van de plaatselijke VVV kantoren ( tourist office), met adressen en openingstijden. In onze informatiehoek hebben wij ook diverse folders voor u beschikbaar, met dank aan de VVV.

MEER INFORMATIE

ZWEMBAD

Op het domein van Even Frans Leven is sinds juli 2012 een eigen zwembad te vinden! Het was een hele klus, maar het resultaat mag er dan ook wezen. Een groot zwembad met een omtrek van maar liefst 32 meter, een diameter van 10 meter, is ca. 1.50 meter diep en het zwemwater is prachtig helder en een ligweide met ligbedden. Er is een solar-douche beschikbaar. (alleen zwemmen in badkleding toegestaan! geen zwem/boxershorts. Wat is er lekkerder dan na een lange warme dag even af te koelen in een fris zwembad? Er wordt door onze gasten dan ook dankbaar gebruik gemaakt van dit grote zwembad.

Mobirise

 

Tronçais, l'Histoire dans la forêt

FORET DE TRONCAIS

Vlak in de buurt ligt het Forêt de Tronçais, een prachtig bosgebied. Het bos ligt ruim 220 meter boven de zeespiegel en is bijna 11000 hectare groot. Het bos is heel geschikt om lange wandelingen te maken. Het bos bestaat uit meer dan 70% eikenbomen in alle verschillende soorten en maten. Als je geluk hebt kun je een dwergarend, havik of buizerd spotten en nog veel meer dieren.

KLIMBOS

Eén van de leukste activiteiten in de regio is het klimbos. In het klimbos kun je op flinke hoogte met behulp van platforms, touw en de bomen zelf een route afleggen. Het is maar goed dat je gezekerd zit, anders zou het best gevaarlijk zijn. Er ligt een leuk klimbos vlak bij ons in de buurt. We gaan sowieso eens per week met onze gasten kanoën en naar het klimbos! Vraag ons naar de mogelijkheden, we kunnen je er van alles over vertellen.

Mobirise
Mobirise
ZEILEN, MEER DE GOULE

Heb je er altijd van gedroomd om een echte zeeman te worden? Hijs het grootzeil en zeil met de kracht van de wind … Het is de ideale manier om te genieten van de sensaties van snelheid op kalm water. Dus wacht niet langer, luister naar de roep van de wind en vaar voort op de golven van het meer “de Goule”!

MEER INFORMATIE

NL.-KERKDIENSTEN IN DE BUURT

Diensten beginnen om 10.30 uur :
adres: bij evenfransleven 12 route de l’église 03360 Braize

zondag : Dit jaar 2021 geen NL-kerkdiensten vanwege covid-19
zondag :    

Mobirise
Mobirise
MARKTEN

Frankrijk staat erom bekend; de pittoreske toeristenmarkten. Als je in de buurt bent moet je echt een Franse toeristenmarkt bezoeken. Er is bijna elke dag wel een leuke markt of brocante in de buurt. Bij deze alvast een paar om rekening mee te houden:

Sancoins: grote markt op woensdag (gehele jaar)plus markt met levende Dieren.
Saint Amand Montrond: elke woensdag- en zaterdagmorgen
Cosne sur Allier: elke dinsdag
Saint-Bonnet-Tronçais: vrijdagmorgen kleine markt
Cerilly: donderdagmorgen kleine markt

LE PAL

Le PAL 2018

Le Pal is een prachtig park met verschillende dieren en attracties die u ook in pretparken zult vinden. Dit parkligt op ongeveer 87,3 km afstand van ons domein.

MEER INFO

© EVEN FRANS LEVEN
Copyright 2024 . All Rights Reserved. 01/04/2024

No Code Website Builder